9 „Instagram“ privatumo nustatymai, kuriuos turėtumėte žinoti

Socialinės žiniasklaidos amžiuje, kai mes mėgstame internete skelbti kiekvieną savo gyvenimo detalę, privatumas vaidina svarbų vaidmenį. Visuose socialiniuose tinkluose ir pokalbių programose siūloma daugybė privatumo nustatymų, tačiau tik nedaugelis žmonių jais naudojasi.




Nuo „Instagram“ yra viskas apie nuotraukas ir vaizdo įrašus, norint patobulinti patirtį, reikia pakeisti kelis privatumo nustatymus. Čia rasite devynis tokius „Instagram“ nustatymus.





1. Privatus profilis

Tai yra populiariausias privatumo nustatymas. Pagal numatytuosius nustatymus „Instagram“ paskyros yra viešos, ty kiekvienas „Instagram“ asmuo gali peržiūrėti jūsų nuotraukas, patikti joms ir jas komentuoti. Bet, laimei, tai suteikia galimybę jūsų profilį padaryti privačiu.



Kai turite privatų profilį, tik jūsų stebėtojai gali pamatyti jūsų paskelbtas nuotraukas ir istorijas. Tai nekeičia jūsų žiūrėjimo metodo, nes vis tiek galite pamatyti kitų viešų profilių nuotraukas ir istorijas.

Jei norite, kad jūsų profilis būtų privatus, atlikite šiuos veiksmus:

1 žingsnis: Atidarykite „Instagram“ programą ir eikite į profilio ekraną. Tada bakstelėkite trijų taškų piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe, kad atidarytumėte „Android“ telefonų nustatymus. „IPhone“ bakstelėkite krumpliaračio piktogramą.

2 žingsnis: Skiltyje „Nustatymai“ bakstelėkite asmeninę sąskaitą ir įjunkite.

Pastaba: Arba bakstelėkite Paskyros privatumas ir įgalinkite asmeninę sąskaitą. Dėl tam tikrų keistų priežasčių „Instagram“ išsaugojo tą patį nustatymą dviejose vietose.



2. Pašalinkite stebėtoją

Kai padarysite savo profilį privačiu, jūsų stebėtojų sąraše bus daug žmonių, kurių ten nenorite. Anksčiau reikėjo blokuoti tokius vartotojus bet tai pasikeitė dabar.

„Instagram“ dėka dabar galite rankiniu būdu pašalinti stebėtojus vos vienu palietimu. O geriausia, kad jie nebus informuoti apie tai. Nebūtina turėti privatų profilį, kad pašalintumėte stebėtojus. Tai galite padaryti net turėdami viešą profilį.

Norėdami pašalinti stebėtojus, atlikite tai:

1 žingsnis: Eikite į savo profilį ir bakstelėkite Stebėtojai.

2 žingsnis: Šalia kiekvieno stebėtojo pamatysite trijų taškų piktogramą. Bakstelėkite jį norėdami pašalinti stebėtoją ir pasirinkite Pašalinti.

Taip pat apie „Guiding Tech“
#instagram
Spustelėkite čia, norėdami pamatyti mūsų „Instagram“ straipsnių puslapį



3. Išjunkite veiklos būseną ir žalią tašką

Keletą mėnesių atgal, „Instagram“ paleido siaubingą veiklos būsenos funkciją. Iš esmės tai rodo paskutinį aktyvų žmonių laiką „Instagram“ tinkle, su kuriais teko tiesiogiai bendrauti. Jei to nepakako, neseniai jie pristatė internetinės būsenos indikatorius. Kai asmuo prisijungia, šalia jo vardo tiesioginiuose pranešimuose (DM) pamatysite žalią tašką.

Štai šie veiksmai, kaip juos išjungti.

1 žingsnis: Eikite į savo profilį ir palieskite trijų taškų piktogramą arba krumpliaračio piktogramą.

2 žingsnis: Slinkite žemyn ir bakstelėkite Veiklos būsena. Kitame ekrane išjunkite Rodyti veiklos būseną. Tai išjungs veiklos būseną ir žalią tašką.





4. Blokuoti komentarus

Kartais, kai žmonėms nepatinka jūsų paskelbtas paveikslėlis ar vaizdo įrašas, jie komentuoja komentaruose. Jei norite, „Instagram“ suteikia galimybę išjungti komentarus. Tai galite padaryti visoms žinutėms iš bendrųjų nustatymų ir net atskiroms žinutėms.

Štai ką turite padaryti, kad sustabdytumėte visų įrašų komentarus.

1 žingsnis: Norėdami pereiti į „Nustatymus“, savo profilyje bakstelėkite krumpliaračio („iPhone“) arba trijų taškų piktogramą („Android“).

2 žingsnis: Dalyje Nustatymai bakstelėkite Komentarų valdikliai. Tada gausite dvi parinktis: Leisti komentarus iš ir Blokuoti komentarus iš.

Jei norite baltai filtruoti komentarus, galite naudoti pirmąją parinktį. Reiškia, tik žmonės, kuriuos čia pridėjote, galės komentuoti jūsų įrašus. Kita vertus, kai blokuosite žmones komentuoti, visi kiti, išskyrus šiuos vartotojus, galės komentuoti.

Norėdami išjungti atskiro įrašo komentarus, atidarykite įrašą ir viršutiniame dešiniajame kampe palieskite trijų taškų piktogramą. Pasirinkite Išjungti komentavimą.





5. Sustabdykite tiesioginius pranešimus (DM)

Kiekvienas „Instagram“ asmuo gali jums pranešti, nesvarbu, ar jie jus seka, ar ne. Tačiau DM, kuris nėra jūsų sekėjai, pranešimai yra laikomi atskirame aplanke (Prašymai).

Nors „Instagram“ neleidžia sustabdyti DM įprastoms žinutėms, galite apriboti DM istorijoms. „Instagram“ siūlo tris atsakymų į pranešimus istorijose nustatymus: Visi, Žmonės, kuriuos stebite, ir Išjungti.

Štai kaip tai nustatyti.

1 žingsnis: Atidarykite „Instagram“ nustatymus bakstelėję trijų taškų piktogramą („Android“) ir krumpliaračio piktogramą („iPhone“) profilio ekrane.

2 žingsnis: Bakstelėkite Istorijos valdikliai ir dalyje Leisti į pranešimų atsakymus pasirinkite norimą parinktį.

Taip pat apie „Guiding Tech“
Ar žmonės gali pamatyti, ar ekrano kopiją darytumėte jų nuotraukas „Instagram“?
Skaityti daugiau




6. Išjunkite įrašų pakartotinį dalinimąsi istorijomis

Jei turite viešą profilį, žmonės gali dar kartą bendrinkite savo įrašus jų istorijose kartu su jūsų vartotojo vardu. Kai kuriems žmonėms tai gali kilti problemų, jei nesate patenkinti šia funkcija, galite ją išjungti.

Norėdami tai padaryti, atlikite veiksmus:

1 žingsnis: Atidarykite „Instagram“ nustatymus.

2 žingsnis: Slinkite žemyn ir paspauskite „Resharing“ prie istorijų. Tada išjunkite jį kitame ekrane.





7. Slėpti istoriją

„Instagram“ siūlo skirtingus pranešimų ir istorijų privatumo nustatymus. Nors negalite pakeisti atskirų įrašų privatumo, galite tinkinti istorijų privatumą. Tai yra, jūs galite paslėpti istorijas nuo konkrečių pasekėjų.

Norėdami paslėpti istorijas, atlikite šiuos veiksmus:

1 žingsnis: Paleiskite „Instagram“ nustatymus ir bakstelėkite „Story Controls“.

2 žingsnis: Parinktyje Slėpti istoriją nuo pasirinkite sekėjus, nuo kurių norite slėpti istorijas.





8. Patvirtinkite pažymėtus pranešimus

„Instagram“ yra atskiras skyrius pažymėtoms nuotraukoms ir vaizdo įrašams. Kai asmuo jus pažymi, jis bus automatiškai įtrauktas į jūsų profilį.

Dabar visi žinome, kad pažymėtos nuotraukos nėra geros visada. Taigi geriau pirmiausia patvirtinti pažymėtus įrašus. Kai juos patvirtinsite, tik tada jie bus įtraukti į jūsų profilį.

Norėdami įgalinti šį nustatymą, atlikite tai:

1 žingsnis: „Instagram“ nustatymuose bakstelėkite „Photos of you“.

2 žingsnis: Išjunkite parinktį Pridėti automatiškai.

Pastaba: Taip pat galite paslėpti esamus pažymėtus įrašus naudodami nustatymą Slėpti nuotraukas, esančią skiltyje Nuotraukos su jumis.
Taip pat apie „Guiding Tech“
5 šaunūs „Instagram“ biohakeriai, kuriuos turėtumėte žinoti
Skaityti daugiau




9. Išvalykite paieškos istoriją

Jei dažnai ieškote asmens ar žymos, tada jis pasirodys paieškos skirtuke. Norėdami pašalinti šiuos rezultatus, turite išvalyti paieškos istoriją.

Norėdami tai padaryti, atidarykite „Instagram“ nustatymus ir bakstelėkite Paieškos istorija. Tada kitame ekrane bakstelėkite Išvalyti paieškos istoriją.

Kartais, net išvalius paieškos istoriją, ankstesnės paieškos užklausos vis tiek yra matomos. Štai kaip tai išspręsti.





Ištarkite sveiki, kad privatumas

Kaip viena iš citatų sakoma: „Ne visi turi žinoti apie tave viską“, tai tinka ir socialinei žiniasklaidai. Taigi turėtume kuo geriau naudotis „Instagram“ pasiūlytais privatumo nustatymais.