Ar žmonės gali pamatyti, ar aš nufotografuoju jų „Facebook“ profilio nuotrauką?

Pripažinkime, mes esame socialiniai gyvūnai. Yra tik a nedaug tokių, kurie nesinaudoja „Facebook“ arba įvairiose kitos socialinės žiniasklaidos formos. Tačiau kuo įdomesnės yra šios socialinės žiniasklaidos platformos, tuo toliau tebekyla privatumo tema.




Taigi tarp dilemų dalijimasis ir apsauga, kyla klausimas - ar žmonės gali žinoti, ar aš ekrano kopija jų „Facebook“ profilio nuotraukos?



Jei tu vienas fotografuodami ekrano kopijas, tada atsakymas yra skambusNe.„Facebook“ neinformuoja asmens, jei padarysite jo profilio nuotraukos ekrano kopiją. Kitaip nei „Snapchat“, čia vienintelis pranešimas, kurį gausite iš telefono, kad padarėte ekrano kopiją.



Žiūrėti daugiau: Ar galiu pamatyti, kas peržiūrėjo mano „Facebook“ profilį?

Tą patį galima pasakyti apie „Facebook Messenger“ taip pat. Nesvarbu, ar tai pokalbiai su draugu, ar visiškai nepažįstamaisiais, ekrano kopijos funkcija veiks daugiau ar mažiau kaip bet kurioje kitoje programoje - tiesiog telefonas, informuojantis jus apie ekrano kopijas.

Bet tada, jei esate tas, kuriam nuoširdžiai rūpi jūsų nuotraukos, plūduriuojančios socialinėje žiniasklaidoje, tikrai nėra tiek daug ką galite padaryti. Išskyrus, žinoma, niekada neskelbkite paveikslėlio ir neribokite auditorijos savo draugams.

Patikrinkite šiuos puikių „Facebook“ funkcijų, kurių jūs dar nežinojote



Ekrano kopijos alternatyvos

„Facebook“ turi tvirtą integruotą funkciją Dalintis alternatyva, kurią galite naudoti, jei jums nėra sunku fotografuoti ekrano kopijas. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai bakstelėti mygtuką „bendrinti“ ir nusiųsti jį draugui, kuris jau yra „Facebook“.

Jei taip nėra, galite bakstelėti trijų taškų meniu ir pasirinkti Dalytis išoriniu parinktį, kurioje naudojama daugybė trečiųjų šalių parinkčių, tokių kaip „Whatsapp“, „Messages“, „Instagram“ ir kt.





Ką laiko ateitis?

Atsižvelgiant į tai, kad yra beveik 1,94 milijardo aktyvių „Facebook“ vartotojų per mėnesį, atėjo laikas „Facebook“ įdiegti griežtesnę kontrolę, kas gali išsaugoti ar atsisiųsti jūsų profilio nuotraukas. Atrodo, kad tai atkreipė dėmesį. Pastaruoju metu kai kurie vartotojai turi pranešė matęs profilio nuotraukos apsauga „Facebook“ programoje, skirtoje „Android“.

Tai profilio nuotraukos apsauga atsisiųsdamas rodo į vandenženklį panašias eilutes ir apriboja ekrano kopijos veikimą iki to laiko, kai esate profilio nuotraukoje.

Panašiai ir galimybė bendrinti ar išsaugoti nebus apsaugotose profilio nuotraukose. Kalbant apie stalinio kompiuterio versiją, nebegalėsite išsaugoti paveikslėlio kaip vaizdo failo. Vietoj to jis bus atsisiųstas kaip HTML failas, kaip yra daugelyje svetainių.

Tačiau, kaip ir dauguma eksperimentinių funkcijų, praeis nemažai laiko, kol ji nebus pašalinta.

Esmė ta, kad „Facebook“ nesiunčia pranešimų, kai darote ekrano kopijas, tačiau etiškas būdas būtų naudoti bendrinimo funkcijas. Ir jei norėtumėte pakelti jį šiek tiek aukščiau, prieš paspausdami atsisiuntimo mygtuką, gaukite žmogaus sutikimą. Bet tada, kaip sakoma, kartą tau dalinkis kažkuo „Facebook“, tai prilygsta to paties šaukimui visam pasauliui.