„Facebook“ uždaroji ir slaptoji grupė vs privati: koks skirtumas

Jūs turite būti gavęs pranešimas iš „Facebook“ informuoti jus apie jūsų grupės privatumo nustatymų pakeitimus. Jei turėjote slaptą ar uždarą grupę, turite žinoti, kodėl ji dabar yra privati? O ką reiškia privati ​​grupė? Į visus jūsų klausimus, susijusius su naujais grupės privatumo nustatymais, bus atsakyta šiame pranešime.




Facebook grupės tampa populiarios diena po dienos. Jie yra mažas dabartinio socialinio tinklo „Facebook“ tinklas. Kiekviena grupė yra skirtinga nei kita. Šiose grupėse galite rasti į jus panašių žmonių, atsižvelgiant į jų įpročius, vietą, pomėgius ir dar daugiau.

Privatumas vaidina svarbų vaidmenį grupėje. Čia susipažinsite su skirtumais tarp esamų ir naujų „Facebook“ grupės privatumo nustatymų.



Leiskite tai patikrinti.





Kas yra nauji grupės privatumo nustatymai

Neseniai „Facebook“ bandė supaprastinti grupės nustatymus pervadino savo grupės privatumo parametrus. Anksčiau grupėse buvo trys privatumo nustatymai - viešas, uždaras ir slaptas. Dabar yra tik dvi - valstybinės ir privačios. Be privatumo nustatymų pervadinimo, „Facebook“ pristatė naują matomumo nustatymą. Tai taikoma tik privačioms grupėms. Šiame naujame nustatyme galite pasirinkti matomą ir paslėptą.





Kas nutinka, kai „Facebook“ pakeitė privatumo nustatymus

Kai nauji privatumo pakeitimai bus taikomi jūsų grupei, „Facebook“ automatiškai priskirs jai tinkamus privatumo nustatymus. T. y., Jei jūsų grupė buvo vieša, ji liks vieša. Jei jūsų grupė būtų uždaryta, ji taptų privati, o matomumo nustatymas būtų matomas. Galiausiai slaptos grupės taip pat taps privačios. Tačiau jų matomumo nustatymas nebus paslėptas.





„Old Public vs. New Public Group“

Viešosioms grupėms niekas nepasikeitė. Nauji grupės parametrai ir toliau išlieka teisingi. T. y., Bet kas gali rasti viešas grupes per paiešką arba per naujienų kanalą. Jų turinys neapsiriboja vien tik grupės nariais. Vietoj to jį gali pamatyti bet kas be „Facebook“ paskyros taip pat. Jų narių sąrašas taip pat yra viešas ir matomas visiems „Facebook“.





Uždara ir slapta vs privati ​​grupė

Ir uždaros, ir slaptos grupės buvo pakeistos į privačios grupės. Turite stebėtis, kad abu anksčiau turėjo skirtingas privatumo funkcijas. Taigi, kas atsitiks su esamais privatumo nustatymais, tokiais kaip grupės matomumas, žinučių matomumas ir dar daugiau?

Panašiai kaip ir ankstesniuose uždarų ir slaptų grupių privatumo nustatymuose, tiktai privačių grupių nariai turi prieigą prie to, kas vyksta grupės viduje. Tai yra, tik jie gali skelbti grupėje ir peržiūrėti kitus pranešimus.

Dalykas, kuris juos išskyrė, buvo paieškos matomumas. Anksčiau uždaros grupės buvo matomos ieškant, o slaptos grupės buvo paslėptos nuo paieškos. Kadangi abu yra privatūs, tai yra nauja slėpti grupės nustatymą tai daro skirtumą.

Taip pat apie „Guiding Tech“
Kaip susikurti organizuotą grupę „Facebook“
Skaityti daugiau




Skirtumas tarp paslėptų ir matomų grupių

Jei matomumo nustatymas bus aktyvus, tada paieškos rezultatuose grupė pasirodys visiems, įskaitant ir ne jos narius. Ir jei ji yra paslėpta, tik grupės nariai gali ją peržiūrėti naudodami paiešką. Kiti niekur nematys grupės, tarsi jos neegzistuotų.

Grupės vardas ir aprašymas bus matomi visiems, jei bus matomos grupės. Tačiau paslėptas grupes gali pamatyti tik dabartiniai, pakviesti ir buvę nariai.





Kas gali prisijungti prie paslėptų ir matomų grupių

Kiekvienas „Facebook“ asmuo gali prašyti prisijungti prie matomos grupės. Bet tai neįmanoma paslėptoms grupėms. Kvietimas turi būti išsiųstas iš esamo grupės nario kitiems „Facebook“ vartotojams, kad jie galėtų prie jo prisijungti. Taip pat buvę grupės nariai gali kreiptis į ją.





Kas gali pamatyti grupės narius ir administratorius

Tai priklauso ir nuo grupės privatumo, ir nuo jos matomumo. Jei jūsų grupė yra vieša, visi gali pamatyti grupės narius ir jos administratorius, įskaitant moderatorius.

Bet jei grupė yra privati, kitus narius gali peržiūrėti tik dabartiniai grupės nariai. Visi gali matyti administratorius ir moderatorius, jei matomos grupės. Paslėptose grupėse tik administratoriai ir moderatoriai gali pamatyti tik pakviestus ir esamus narius.





Ar viešoji grupė gali būti paslėpta nuo paieškos rezultatų

Ne. Paslėptųjų grupių nustatymai netaikomi viešosioms grupėms, nes viskas apie juos yra matoma žmonių „Facebook“. Jei norite paslėpti viešą grupę, pirmiausia turite ją konvertuoti į privačią grupę, kaip parodyta žemiau, o tada pakeisti matomumo parametrus.





Kaip patikrinti grupės privatumą

Tam atidarykite grupę darbalaukyje arba programose mobiliesiems. Tu tai padarysi raskite grupės privatumo lygį minimas žemiau grupės pavadinimo.





Kaip patikrinti, ar grupė yra paslėpta ar matoma

Štai kaip patikrinti grupės matomumą.

Peržiūrėkite grupės matomumą programose mobiliesiems

Tam atidarykite grupę. Jei esate grupės narys, bakstelėkite grupės pavadinimą. Grupės matomumą pamatysite skyriuje Apie.

Jei nesate narys, atidarykite grupę ir pamatysite grupės matomumą grupės aprašyme.

Peržiūrėkite grupės matomumą kompiuteryje

Jei esate grupės narys, kairiajame grupės skydelyje spustelėkite Apie. grupės matomumas bus rodomas grupės aprašyme.

Jei esate ne nariai, atidarykite grupę, o matomumą rasite tiesiai po grupės aprašymu.





Ar „Facebook“ draugai gali pamatyti jūsų įrašus ir komentarus kitose grupėse

Jei grupė yra vieša, tada taip, jūsų „Facebook“ draugai galės pamatyti jūsų komentarus ir įrašus, kuriuos jūs darote toje grupėje, net jei jie neprisijungė prie grupės.

Priešingai, jūsų įrašai ir komentarai nebus matomi jūsų „Facebook“ draugams privačioms grupėms (tiek paslėptoms, tiek matomoms kategorijoms), nebent jie yra tos pačios grupės nariai.

Taip pat apie „Guiding Tech“
#gtexplains
Spustelėkite čia, norėdami pamatyti mūsų „gtexplains“ straipsnių puslapį



Dalykai, kuriuos reikėtų atsiminti keičiant grupės privatumą

Prieš keisdami grupės privatumo parametrus, pasirūpinkite šiais dviem punktais.

Grupės privatumo keitimo terminas

Jūs negalite pakeisti grupės privatumo kiekvieną dieną ar net kas savaitę. „Facebook“ apriboja grupės privatumo keitimą tik kartą per 28 dienas. Bet jei netyčia pakeitėte grupės privatumą, turite 24 valandas ją pakeisti. Pasibaigus laikotarpiui, turėsite palaukti 28 dienas, kad vėl galėtumėte jį pakeisti.

Narystės apribojimas keičiant grupės privatumą

Jei jūsų grupėje yra mažiau nei 5000 narių, bet kada galite pakeisti grupės privatumą iš privačios į viešą ir atvirkščiai.

Tačiau jei jūsų privačioje grupėje yra daugiau nei 5000 narių, negalite jos pakeisti viešai. Turėsite sukurti naują viešą grupę. Bet kuriuo metu bet kurią viešąją grupę galite pakeisti į privačią, nes nėra jokių narių apribojimų.





Kaip pakeisti grupės privatumą ir matomumą

Grupės privatumo parametrus gali pakeisti grupės administratorius tik. Jei esate administratorius, galite pakeisti grupės privatumo ir matomumo parametrus.

Pakeiskite grupės privatumą programose mobiliesiems

1 žingsnis: Atidarykite grupę, kurios privatumo parametrus norite pakeisti.

2 žingsnis: Bakstelėkite ženklelio piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe ir pasirinkite Grupės nustatymai.

3 veiksmas: Norėdami juos modifikuoti, bakstelėkite Privatumas ir Slėpti grupę.

Pakeiskite grupės privatumą darbalaukyje

1 žingsnis: Atidarykite grupę.

2 žingsnis: Spustelėkite mygtuką Daugiau ir meniu pasirinkite Redaguoti grupės parametrus.

3 veiksmas: Slinkite žemyn nustatymuose. Rasite „Privatumo“ ir „Slėpti“ grupės parametrus. Pakeiskite juos pagal savo poreikius.





Ar žmonėms pranešama, kai keičiate grupės privatumo nustatymus

Taip. Jei pasikeisite iš viešo į privatų ar atvirkščiai, apie pasikeitimą bus pranešta visiems grupės nariams. Tačiau jei pakeisite grupės matomumą tik į matomą ar paslėptą, „Facebook“ apie tai nepraneš grupės nariams.

Taip pat apie „Guiding Tech“
„Facebook“ privatumo nustatymai 2018 m .: 9 patarimai, kaip geriau patirti
Skaityti daugiau




Tvarkykite grupes kaip vedlys

Kaip minėta anksčiau, jums nereikia keisti privatumo nustatymų rankiniu būdu. „Facebook“ tuo pasirūpins ir pritaikys taikomus parametrus. Jūsų bus paprašyta nustatyti privatumo nustatymą tik kuriant naują grupę. Kitu atveju atsisėskite ir mėgaukitės grupės ypatybėmis.

Kitas: Norite blokuoti ką nors „Facebook“? Sužinokite, kas nutinka, kai blokuojate vartotoją „Facebook“.