Kaip suaktyvinti aplankų sujungimo patvirtinimo dialogo langą, skirtą „Windows 8“

Failų ir aplankų kopijavimas iš vienos vietos į kitą yra įprasta veikla beveik kiekvienam kompiuterio vartotojui. Kartais tai darydami mes sunkiai suprantame, kad turėdami tą patį pavadinimą, aplanką, kurį bandome perkelti, turime to paties pavadinimo aplanką.




Tačiau „Windows“ visada rūpinosi tokiais konfliktais ir saugojo duomenis nuo klaidų. Tai padėjo jums sujungti nesuderinamų aplankų turinį. Ankstesnėse „Windows“ versijose matysite aplanko pakeitimo patvirtinimo dialogo langą, kuriame galėjote pasirinkti sujungti turinį arba praleisti kopijavimą aplankams, kurie konfliktuoja.

Šaunus patarimas: Jei esate patyręs vartotojas ir norite būti tikrai atsargūs, ką judėti ir ką sujungti, jums reikia išplėstinio įrankio. „WinMerge“ yra viena iš tokių programų, leidžiančių jums palyginti failus ar aplankus ir sujungti skirtumus.



Bet jei jūs esate „Windows 8“ vartotojas, tokio patvirtinimo dialogo lango jau neturite. Be vartotojo sutikimo, operacinė sistema pagal nutylėjimą sujungia turinį. Nors tai yra numatytoji nuostata, jis nėra privalomas. Tiesą sakant, „Windows 8“ čia suteikia jums pasirinkimą ir būtent tai ir kalbėsime.

Tai galite suaktyvinti taip:

1 žingsnis: Atidarykite failų naršyklės egzempliorių.

2 žingsnis: Ant juostos eikite į Vaizdas skirtuką ir spustelėkite Galimybės piktograma; kaip parodyta žemiau esančiame paveikslėlyje.

3 veiksmas: Tai parodys Aplanko nustatymai langas. Perjunkite į Vaizdas skirtuką ir slinkite po Pažangūs nustatymai susidurti su pasirinkimu, kuris sako Slėpti aplanko suliejimo konfliktus.

4 veiksmas: Atžymėkite šią parinktį, kad suaktyvintumėte „rodyti patvirtinimo dialogo langą“ visiems sujungimo konfliktams. Spustelėkite Taikyti ir Gerai.

Tai užbaigia sąranką. Nuo šiol, jei bandysite perkelti aplanką, kurio pavadinimas sutampa su kitu tikslo aplanku, turėtumėte pamatyti patvirtinimo dialogą.

Ir kaip matyti iš aukščiau pateikto paveikslo, galite leisti „Windows“ sujungti aplankus arba praleisti nukopijuodami tą aplanką į paskirties vietą.





Keli pastebimi taškai

Šis nustatymas netaikomas failams, t. Y. Jei bandote perkelti failą, o paskirties vietoje yra tas pats vardas, jie nebus sujungti. Vietoj to jūsų bus paprašyta pakeisti. Taip pat failus galite praleisti arba palyginti rankiniu būdu.

Jei aplanko perkėlimo metu aptinkama to paties pavadinimo failų, gautumėte panašų pranešimą. Tai nepriklauso nuo aplanko suliejimo ir pasirodys neatsižvelgiant į sujungimo konfliktų dialogo aktyvinimo būseną.





Išvada

Tvarkyti kompiuterį pagal failus ir aplankus nėra lengva. Reikia tik kelių dienų, kad naujas kompiuterio vartotojas sutrukdytų darbalaukyje ir kitose vietose su visų rūšių aplankais ir failais. Taigi tikimybė aptikti katalogus su tais pačiais pavadinimais dviejose skirtingose ​​kompiuterio vietose yra mažai menka, ir tai taip pat reiškia, kad yra galimybė juos nesąmoningai sujungti.

Sujungtų konfliktų dialogas yra tik vienas iš budrumo būdų. Kitas būdas yra palaikyti įvairių tipų failų katalogų poaplankio struktūrą. Jei ieškote tokio dalyko, patikrinkite įrankį, apie kurį jau rašėme tame straipsnyje.