Kaip nuotoliniu būdu nuvalyti „Mac“: išsamus vadovas

Tam tikros apgailėtinos aplinkybės gali paskatinti nuotoliniu būdu išvalyti „Mac“. Panašiai kaip tada, kai tunuotoliniu būdu ištrinkite „iPhone“, tai ištrina duomenis ir failus iš jūsų sistemos, fiziškai neturint „Mac“ su savimi. Tai praverčia, kai „Mac“ pavagia ar pameta. Norėdami išvengti piktnaudžiavimo savo duomenimis ir apsaugoti privatumą, sužinokime, kaip nuotoliniu būdu nuvalyti „Mac“.




Keletas dalykų, kuriuos reikia nepamiršti:

Prieš bandydami visiškai ištrinti „Mac“ nuotoliniu būdu, nepamirškite kelių svarbiausių dalykų:



  • „MacBook“ galite nuvalyti tik tuo atveju, jei buvote nustatę anksčiauRaskite „My Mac“.
  • Turėtumėte reguliariaiKurkite atsarginę „Mac“ kopijąkad galėtumatkurti savo duomenisjei jūsų prietaisas pasimestų ar būtų pavogtas.
  • Taip pat labai rekomenduojama nustatytiFailo saugykla„Mac“, kad apsaugotumėte failus nuo neteisėtos prieigos, jei jie pasimestų.




Kas nutinka ištrinant „Mac“?

  • Visi duomenys ir bylos yraištrintaskai prietaisasprisijungia prie internetopirmą kartą po komandos ištrynimo.
  • Aktyvinimo užraktaslieka įjungtas, kad galėtumėte toliau apsaugoti savo įrenginį. Ši funkcija įjungiama, kai nustatote „Find My Mac“.
  • „Apple Pay“gaunaneįgalus,ir visa jūsų kredito / debeto kortelės ar asmens tapatybės kortelės informacija bus pašalinta iš jūsų prietaiso.

Pastaba:Užuot ištrynę „Mac“, taip pat galite jį užrakinti naudodamiRask mano mac, kad kas nors negalėtų prisijungti. Arba, jei manote, kad jūsų įrenginys gali būti netoliese, galite jame paleisti garsą, kad jus įspėtų.





Kaip nuotoliniu būdu nuvalyti „Mac“ naudodami „iCloud“

  1. Atidarykite naršyklę, pvz., „Google Chrome“ ar „Safari“, ir eikite įĮveskite slaptažodį ir spustelėkite Prisijungti
  2. SpustelėkiteRaskite „iPhone“piktogramą. (Jūsų gali būti paprašyta dar kartą įvesti slaptažodį.)Spustelėkite Ištrinti, jei norite nuotoliniu būdu nuvalyti „Mac“ naudodami „iCloud“ Norėdami atšaukti „Mac“ ištrynimo užklausą naudodami „iCloud“, spustelėkite „Stop Erase“
  3. SpustelėkiteVisi įrenginiaiekrano viršuje.
  4. Pasirinkite„Mac“kad norite nušluostyti.
  5. Įrenginio informacijos lange spustelėkiteIštrinti „Mac“.
  6. Įveskite savo„Apple ID“ slaptažodispatvirtinti.

Jei nuspręsite ištrinti „Mac“, visi failai ir duomenys bus ištrinti, kai jūsų įrenginys busprisijungęsvėl. „Apple ID“ el. Pašto adresu gausite patvirtinimo el. Laišką.





Kaip atšaukti užklausą ištrinti

Jei nuspręsite ištrinti neprisijungus veikiantį įrenginį ir jį surasiteprieš taijis vėl prisijungia prie interneto, galite atšaukti ištrynimo užklausą atlikdami šiuos veiksmus:

  1. Eikite į„iCloud“ svetainėvėl irPrisijungtinaudodami „Apple ID“ ir slaptažodį
  2. SpustelėkiteVisi įrenginiaiekrano viršuje.
  3. Įrenginių sąraše pasirinkiteprietaisąkurį pasirinkote ištrinti, tada spustelėkite jį.
  4. Dabar spustelėkiteSustabdyti ištrinti užklausąir patvirtinkite atšaukimą.

Apibendrinant

Šis procesas gali padėti apsaugoti jūsų privatumą pametus ar pavogus kompiuterį. Bet norint juo pasinaudoti, būtina nustatytiRask mano„Mac“ iš anksto. Taigi nelaukite, kol bus per vėlu. Taip pat turėtumėte jį nustatyti savo „iOS“ įrenginiuose.

Jūs taip pat norėtumėte perskaityti šiuos įrašus: