„Instagram“ apriboti vs blokuoti: kokią privatumo parinktį turėtumėte naudoti

Blokuoti „Instagram“ žmones, kuriuos pažįstate realiame gyvenime, gali pasidaryti gana nepatogu. Pvz., Jei užblokuosite savo klasės draugą, kuris jus chuliganizuoja, viskas gali tapti problematiška. Taip yra todėl, kad kitas asmuo žinos, kad jūs juos užblokavote. Norėdami to išvengti, „Instagram“ paleido apriboti funkciją. Čia papasakosime skirtumą tarp funkcijų „Blokuoti“ ir „Apriboti“ „Instagram“.




Nors „Instagram“ suteikė blokavimo funkciją, kad pašalintų žmones iš jūsų profilio, tai nėra lengvas sprendimas. Paprastai vienas jų stelažas pagaliau paspaudžia blokavimo mygtuką. Štai kur apriboti gali jums padėti.

Don 't supainioti. Leiskite suprasti, kuo apriboti parinktis skiriasi nuo bloko profilio, pranešimų ir komentarų atžvilgiu. Taip pat apžvelgėme, kaip apriboti ir blokuoti žmones „Instagram“ tinkle.





Kas yra „Instagram“

„Apribojimas“ „Instagram“, pavadintas kaip kovos su patyčiomis funkcija, padeda išvengti nepageidaujamo bendravimo, nepranešant apie tai kitam asmeniui. Apriboti yra sušvelninta bloko versija, siūlanti ribotas galimybes blokuoti.

Kai ką nors apribosite, jo sąveika, susidedanti iš komentarų ir pranešimų, bus paslėpta jūsų profilyje. Tai panašu į riboto vartotojo laikymą burbule, kur jie gali pamatyti išorinį pasaulį, tačiau jie negali su juo bendrauti, net jei galvoja, kad gali tai padaryti.





Kas nutinka mano „Instagram“ profilyje

Kažkas blokuoja slepia jūsų kanalą ir istorijas nuo užblokuoto asmens. Jei užblokuotas asmuo lankosi jūsų profilyje, jis matys tik viršuje esančius skaičius, pvz., Sekėjus, sekančius ir įrašų skaičių. Jie negalės matyti jūsų ankstesnių ar būsimų įrašų, net jei turite viešą profilį. Tai yra vienas iš būdų nustatyti, ar esate užblokuotas.

Kita vertus, kai ką nors riboji, niekas nesikeičia tiek pašarų, tiek pasakojimų prasme. Ribotas asmuo vis dar gali pamatyti tavo pasakojimai ir paskelbtus pranešimus. Tas pats pasakytina ir iš jūsų pusės. Tai yra, jūs galite peržiūrėti jų istorijos, akcentai, ir pašarą.





Ar asmuo gali komentuoti mano įrašus

Kai ką nors blokuojate, jie negali komentuoti jūsų įrašų. Tačiau kai ribojate žmogų, abu vis tiek galite komentuoti vieni kitų įrašus. Dabar čia yra didelis dalykas. Asmens, kurį apribojote, komentaras bus matomas tik jiems. Nei jūs, nei kitas asmuo to negalėsite pamatyti.

Kai ką nors blokuojate, jie negali komentuoti jūsų įrašų

Iš esmės naudodamiesi apribojimo funkcija jūs leidžiate vartotojui naudotis savo teise komentuoti, tačiau netrukdydami ir nedarydami jums įtakos. Jūsų komentarai normaliai elgiasi su jų įrašais. Juos matys visi, įskaitant riboto naudojimo asmenį.

Kas nutinka komentaruose

Turite žinoti, kur eina komentarai, kuriuos pateikia riboto naudojimo vartotojas? Tai galima rasti įrašo komentarų skiltyje, tačiau ji paslėpta po apsaugotu pranešimu arba tuo, ką „Instagram“ nurodo kaip jautrumo ekraną. Apie tokius komentarus pranešimų skirtuke nepranešėte. Jei norite peržiūrėti komentarą, turėsite atidaryti įrašą.

Galite palikti komentarą tokį, koks jis yra (komentaras liks paslėptas jums ir kitiems), arba atlikti kelis veiksmus. Pirma, kadangi komentaro turinys dar nėra jums matomas, galite jį peržiūrėti spustelėję Žiūrėti komentarą. Tai padarius, ji tampa matoma tik jums, o ne visiems kitiems.

Antra, galite jį ištrinti. Jei tai padarysite ir kitas asmuo dar kartą peržiūrės įrašą, jis pastebės, kad pašalinote komentarą. Taip pat galite patvirtinti komentarą. Kai patvirtinate, tai tampa normaliu komentaru, kurį gali pamatyti visi. Kai imsitės kokių nors veiksmų dėl komentaro, riboto naudojimo vartotojui apie tai nebus pranešama. Taigi nesijaudinkite, jūs esate saugūs abiem būdais.

Taip pat apie „Guiding Tech“
9 „Instagram“ privatumo nustatymai, kuriuos turėtumėte žinoti
Skaityti daugiau




Ar žmonės gali jums pranešti

Užblokuotas asmuo negali jums siųsti pranešimo, ir jūs negalite siųsti jam pranešimo jų neatblokavus. Riboto režimo atveju viskas yra kitaip. Kai ribojate asmenį, jis vis tiek gali jums pranešti. Tačiau žinutės iš jų pateks į Prašo aplankų. Tai yra jūsų gautuosiuose virš pranešimų sąrašo.

Tai ne visi. Kadangi apribotų žmonių pranešimai patenka į aplanką Prašymai, jūs nebus informuotas apie juos. Turėsite rankiniu būdu patikrinti aplanką „Prašymai“, jei norite patikrinti jų pranešimus.

Jūs turite privilegiją peržiūrėti pranešimą. Tai padarius, apribotas asmuo nebus informuotas „regėtojo“; tekstas gautuosiuose. Tai yra, jie nežino, kada perskaitėte žinutes. Tai kaip Nepaisyti „Facebook Messenger“ režimo.

Jei norite atsakyti į tokius pranešimus arba išsiųsti naują pranešimą į apribotą sąskaitą, turite neriboti (pašalinti apribojimą), kaip parodyta žemiau.





Kas atsitinka su aktyvumo būsena

Kai ribojate žmogų, jis nebegalės matyti jūsų Aktyvi būsena „Instagram“. Tas pats pasakytina ir apie blokavimo variantą.





Žymos ir paminėjimai

Abiem atvejais užblokuotas ar apribotas asmuo gali jus pažymėti ir paminėti. Nors užblokuotas, jūs apie tai nepranešėte. Tas pats negalioja ir apribojimo režimui. T. y., Jums bus pranešta, kai apribotas asmuo jus paminės. Taigi iš esmės apribokite neveikimą su žymomis / paminėjimais.





Ar gaunate pranešimus, kai užblokuota ar apribota?

Blokuojant pašalinama visų rūšių sąveika, todėl nereikia pranešti apie pranešimus. Kai reikia apriboti, kaip jūs turėjote pastebėti, jūs nepranešėte apie dviejų rūšių sąveiką - pranešimus ir komentarus. Bet jūs gausite pranešimą apie žymas.





Ar kitas asmuo gali žinoti, kad juos užblokavote ar apribojote?

Didžiausias blokavimo funkcijos trūkumas yra tas, kad ji nėra privati. Tiesioginis būdas sužinoti, ar kažkas jus užblokavo, neegzistuoja. Tačiau yra daugybė metodų, kurie padeda jūs patvirtinate tą patį.

Laimei, viskas yra saugu apriboti. Taip yra todėl, kad kitas asmuo niekada nesužinos, ar jiems buvo apribota. Jų pabaigoje viskas atrodo normalu. Jie vis tiek gali komentuoti, siųsti pranešimus ir peržiūrėti jūsų profilį kaip bet kuris kitas vartotojas. Tai yra jūsų gale, kai viskas yra kitaip.





Kaip apriboti ką nors „Instagram“

Yra trys būdai, kaip apriboti žmogų.

  • Tiesiogiai iš komentarų
  • Per nustatymus
  • Iš jų profilio
Taip pat apie „Guiding Tech“
#palyginimas
Spustelėkite čia, norėdami pamatyti mūsų palyginimų straipsnių puslapį

1. Apribokite vartotoją nuo komentarų

Tai lengviausias būdas apriboti žmogų. „Android“ telefonuose bakstelėkite ir palaikykite norimo apriboti asmens įrašo komentarą. Bakstelėkite informacijos piktogramą viršuje ir paspauskite mygtuką Apriboti.

„IPhone“ perbraukite kairėn komentarą ir paspauskite informacijos piktogramą. Tada pasirinkite Apriboti.

2. Apribokite vartotojo nustatymus

Tam atlikite šiuos veiksmus:

1 žingsnis: Atidaryk „Instagram“ profilio ekranas ir bakstelėkite trijų juostų piktogramą. Bakstelėkite „Nustatymai“.

2 žingsnis: Bakstelėkite Privatumas ir spustelėkite Apribotos paskyros.

3 veiksmas: Norėdami rasti asmenį, kurį norite apriboti, naudokite paiešką. Tada paspauskite mygtuką „Apriboti“ šalia jų vardo.

Patarimas: Ta galimybe galite peržiūrėti visas apribotas paskyras.

3. Apriboti vartotojo profilį

Norėdami tai padaryti, atidarykite profilį, kurį norite apriboti. Paspauskite trijų taškų piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe ir meniu pasirinkite Apriboti. Patvirtinkite kitame ekrane.





Kaip neapriboti kažkieno

Norėdami tai padaryti, eikite į „Instagram“ nustatymus> Privatumas> Apribotos paskyros. Ten rasite visas apribotas paskyras. Bakstelėkite „Neriboti“ šalia tos paskyros, kurią norite neapriboti.

Arba atidarykite apribotos paskyros profilį ir bakstelėkite Neriboti.





Kaip blokuoti ką nors „Instagram“

Norėdami užblokuoti vartotoją, atidarykite jo profilį ir paspauskite trijų taškų piktogramą. Tada pasirinkite Blokuoti.





Kaip atblokuoti vartotoją „Instagram“

Eikite į „Instagram“ nustatymus> Privatumas> Užblokuotos paskyros. Bakstelėkite vartotoją, kurį norite atblokuoti. Paspauskite mygtuką Atblokuoti.

Taip pat apie „Guiding Tech“
Kaip veikia „Instagram“ nutildymas: galutinis vadovas
Skaityti daugiau




Kurį naudoti žmonėms vengti

Jei nenorite, kad kitas asmuo matytų jūsų įrašus ar istorijas ar net su jumis bet kokiu būdu bendrautų, turėtumėte jį užblokuoti. Naudokite bloką, kai jūs visiškai negalite to žmogaus paguldyti, ir jums su jais gerai sekasi žinoti, kad jie buvo užblokuoti.

Kita vertus, jei norite kažko išvengti, nepranešdami apie tai, tuomet apriboti yra gera išeitis. Kai naudojate apriboti, jūsų įrašai ir istorijos vis tiek yra prieinami asmeniui. Tai turi įtakos tik komentarams ir pranešimams. Galite skambinti riboti kaip minkštą bloką.

Kitas: Kuo blokavimas skiriasi nuo nutildymo ir paslėpimo „Instagram“? Perskaitykite kitą įrašą ir sužinokite apie skirtumą.