Kas gali pamatyti mano „Google“ nuotraukas

„Google“ nuotraukos atsirado iš „Google+“ ir buvo iš pradžių buvo socialinio tinklo dalis. Nuo „Google+“ palaipsniui nutraukiama, „Google“ nusprendė palikti „Google“ nuotraukas kaip atskirą įrankį. Vykdydami „Google“ nuotraukų naudojimą kaip vieną nuotraukų žiūrėtoją, redaktorių ir dalijimosi platformą, „Picasa“ taip pat neteko gyvybės.







Šiandien „Google“ nuotraukos iš anksto įdiegtos daugelyje „Android“ telefonų. Ir kai kurie iš jūsų gali ją įdiegti rankiniu būdu jūsų „iPhone“ taip pat. Pagal numatytuosius nustatymus programos pagrindiniame ekrane bus rodomos visos nuotraukos, užfiksuotos jūsų telefono fotoaparatu. Jei naudojate „Android“, apsilankysite albumų viduje, rasite ir kitų įrenginių aplankų.

Dėl visos šios beprotybės daugeliui gali kilti klausimas - kas nutinka su nuotraukomis „Google“ nuotraukose? Ar jie privatūs? O gal visi gali juos pamatyti?



Pritvirtinkite saugos diržus, kai jus nuvesime į „Google“ nuotraukų kelionę. Čia sužinosite apie savo nuotraukų privatumą, dalijimosi funkcijas ir dar daugiau. Leiskime įšokti.





Kaip veikia „Google“ nuotraukos

Prieš koncentruodamiesi į privatumą ir dalijimąsi, svarbu suprasti „Google“ nuotraukų pagrindai. Tai yra tipiška nuotraukų peržiūros programa, kurioje galite pasiekti visas savo įrenginio nuotraukas. Tai bus daroma tol, kol nepadarysite atsarginių savo nuotraukų atsarginių kopijų.

Pirmą kartą atidarę programą telefone, programa paklaus, ar norite atsarginę savo nuotraukų kopiją padaryti „Google“ nuotraukų bibliotekoje. Jei sutiksite, galėsite juos pasiekti kituose įrenginiuose, susietuose su ta pačia „Google“ paskyra. Jie taip pat bus saugomi debesyje, taip sutaupant vietos jūsų įrenginyje. Be to, galėsite pasinaudoti galinga paieškos funkcija, kurios kitaip nėra.




Jei paneigsite, galėsite toliau naudoti programą kaip įprastą nuotraukų žiūrėtoją. Dabar čia yra tai, ką reikia žinoti. Atsarginė kopija ir sinchronizavimas yra du skirtingi „Google“ nuotraukų dalykai.

T. y., Nors jūs galite atskirai valdyti kiekvieno įrenginio atsarginę kopiją, sinchronizavimo funkcijos valdyti negalima. Reiškia, net jei jūsų įrenginyje išjungtas atsarginių kopijų kūrimo ir sinchronizavimo nustatymas, visos nuotraukos, kurias padarėte atsarginę kopiją „Google“ nuotraukų bibliotekoje, automatiškai atsispindės visuose prijungtuose įrenginiuose. Taip yra todėl, kad „Google“ nuotraukų bibliotekoje esantys įrašai yra nuolat sinchronizuojami.

Dabar pereikime prie privatumo.

Taip pat apie „Guiding Tech“



Kaip ištrinti nuotraukas iš 'Google' nuotraukų, bet ne iš telefono
Skaityti daugiau




Ar „Google“ nuotraukos yra privačios

Taip. Nesvarbu, ar atsarginės kopijos funkcija įjungta, ar ne, nuotraukas galite pasiekti tik jūs. Tai yra, pagal numatytuosius nustatymus viskas, kas rodoma „Google“ nuotraukų programose „Android“ ar „iOS“ („iPhone“ / „iPad“), yra matoma tik jums.




„Google“ nuotraukos nėra socialinis tinklas. Jūsų nuotraukos nematomos per „Google“ profilį ar panašiai. Taigi, bet kokia nuotrauka, kurią jūs pridedate prie jos ar kuriate atsarginę kopiją, yra privati, nebent jūs dalykitės rankiniu būdu.

Joks kitas asmuo negali prie jų prieiti, kol nepasidalinsite su jais nuotraukomis (plačiau apie tai žemiau). Tačiau jei atsarginė kopija įjungta arba rankiniu būdu sukurti atsarginę nuotraukos kopiją „Google“ nuotraukose, jis atsispindės kituose jūsų įrenginiuose, kuriuose esate prisijungę prie tos pačios „Google“ paskyros.





Bendrinimas „Google“ nuotraukose

Dabar yra daug būdų, kaip dalintis nuotraukomis naudojant „Google“ nuotraukas.

1. Dalytis per nuorodą.

2. Bendrinkite su kitais „Google“ nuotraukų vartotojais.

3. Partnerio sąskaita.

Dalytis per „Link“

Bakstelėjus arba spustelėjus bendrinimo piktogramą „Google“ nuotraukose, sąsaja jums pasiūlys parinktį Sukurti saitą. Sukūrę šią nuorodą galite bendrinti ir su visais, kurie nėra „Google“ nuotraukų. Dabar visi, turintys prieigą prie šios nuorodos, gali peržiūrėti bendrintą nuotrauką.

Pastaba: Jei atsarginės kopijos funkcija yra išjungta ir sukuriate nuotraukos nuorodą, ji automatiškai paskelbiama „Google“ nuotraukų bibliotekoje. Taigi, jis bus matomas visuose prijungtuose įrenginiuose, net jei jiems bus išjungta „Google“ nuotraukų atsarginė kopija.





Bendrinkite su kitu „Google“ nuotraukų vartotoju

Panašiai rasite ir „Google“ nuotraukų vartotojus po bendrinimo piktograma, atpažįstama pagal „Google“ nuotraukų piktogramą jų atvaizde. Kai su jais pasidalinsite nuotrauka, prieiti prie jos galės tik jie. Jūs netgi galite kurti bendrinamus albumus su kitais „Google“ nuotraukų vartotojais.

Pastaba: Kiti „Google“ nuotraukų vartotojai gali sugeneruoti nuorodą bendrintoms nuotraukoms ar albumams ir nusiųsti ją kitiems. Tada bet kas, turintis nuorodą, gali peržiūrėti tas nuotraukas.


Partnerio sąskaita

Galiausiai galite pridėti partnerio sąskaitą „Google“ nuotraukose. Tokiu būdu tam tikros nuotraukos, atsižvelgiant į nustatytas sąlygas, bus automatiškai pasidalinamos su jūsų partneriu.





Peržiūrėkite bendras nuotraukas ir albumus

Rasite visas bendrinamas nuotraukas ir albumus, pateiktus „Programos“ nuotraukų ar svetainės skirtuke Bendrinimas. Darbalaukyje, apsilankykite bendrinimo puslapyje norėdami peržiūrėti bendrinamus failus. Šiame skyriuje galite nustoti dalintis nuotraukomis ir albumais.




Tam atidarykite nuotrauką ar albumą skirtuke Bendrinimas ir bakstelėkite trijų taškų piktogramą. Iš jo pasirinkite „Parinktys“ ir išjunkite „Bendrinti“.







Taip pat apie „Guiding Tech“
#gtexplains
Spustelėkite čia, norėdami pamatyti mūsų „gtexplains“ straipsnių puslapį



Nustokite dalintis nuotraukomis su kitu telefonu

Jei norite, kad nuotraukos nebūtų rodomos kitame telefone, turite išjungti atsarginę kopiją ir sinchronizavimą. Tam atlikite šiuos veiksmus:

1 žingsnis: Atidarykite „Google“ nuotraukų programą ir palieskite trijų juostų meniu kairiajame kampe. Pasirinkite Nustatymai.

2 žingsnis: Bakstelėkite „Atsarginių kopijų kūrimas ir sinchronizavimas“ ir neleiskite kurti atsarginių kopijų kūrimo ir sinchronizavimo.











Slėpti nuotraukas iš „Google“ nuotraukų

Kartais norime paslėpti tam tikras nuotraukas iš „Google“ nuotraukų. Žinoma, natūralu manyti, kad išbraukti tai būtų vienintelė galimybė. Bet tai nėra tas atvejis, kai nuotraukas galite archyvuoti.

Archyvavus nuotrauką, ji paslėpiama pagrindiniame programos rodinyje. Vis tiek galite pasiekti šias nuotraukas programos skiltyje Archyvuoti, kur jas taip pat galite išarchyvuoti.

Jei norite archyvuoti nuotrauką, atidarykite ją ir bakstelėkite trijų taškų piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe. Iš jo pasirinkite parinktį Archyvas. Nebūtina išsaugoti nuotraukų „Google“ nuotraukų bibliotekoje, kad jas būtų galima archyvuoti. Visų rūšių nuotraukas, nesvarbu, ar jos yra atsarginės, ar ne, galima archyvuoti.







Norėdami peržiūrėti ir išarchyvuoti nuotraukas, programoje palieskite trijų juostų piktogramą ir meniu pasirinkite Archyvuoti.




Tada atidarykite nuotrauką, kurią norite išarchyvuoti, ir paspauskite trijų taškų piktogramą. Pasirinkite Išarchyvuoti iš jo.








Patarimas: peržiūrėkite nuotraukas iš „Picasa“ ir kitų „Google“ svetainių

Jei „Google“ nuotraukų bibliotekoje matote keistų ar nepažįstamų nuotraukų, tai turi būti jūsų senos nuotraukos iš „Picasa“ ir kitų „Google“ svetainių. Galite juos peržiūrėti ir išjungti „Google“ archyvai.

Taip pat apie „Guiding Tech“



Kuo „Google“ nuotraukos ir „Galerijos“ programa skiriasi „Android“
Skaityti daugiau




Ar „Google“ nuotraukos yra saugios?

Taip. Su kitais vartotojais saugu, nes jie neturi prieigos prie jūsų nuotraukų tiesiogiai. Tačiau mes negalime pasakyti to paties apie „Google“. Tai gali būti studijuodamas tavo paveikslėlius pasiūlyti geresnę patirtį. Jei norite būti sąžiningi „Google“ nuotraukų atžvilgiu, taip yra su visomis „Google“ paslaugomis.

Kitas: Ar turėtumėte naudoti „Google Photos“ ar „Drive“ atsarginėms nuotraukų kopijoms kurti? Atsakymą rasite čia, kur mes palyginsime du.