Kodėl „Chrome“ prašo sinchronizacijos slaptafrazės ir kaip tai išspręsti

„Chrome Sync“, be abejo, yra geriausia savybė „Google Chrome“. Niekada neapsimoka pamatyti naršymo veiksmus, sinchronizuotus įvairiose platformose ir įrenginiuose vos per sekundės dalį. Vis dėlto asmeninė informacija turi būti labai rūpestinga. Ir tai yra tiksli priežastis, kodėl „Chrome“ leidžia nustatyti sinchronizacijos slaptafrazę.




Taikyti slaptafrazę yra labai svarbu dėl saugumo, nes ji veikia kaip papildomas šifravimo sluoksnis. Tačiau jis turi esminį trūkumą. Tai neatitaisoma. Jei pamiršite, negalėsite jo iš naujo nustatyti kaip bet kurio kito slaptažodžio. Tik jūs žinote, kas yra jūsų slaptafrazė, ir esate sriuboje, jei nepamenate jos.

Laimei, būdas kaip veikia sinchronizacijos slaptafrazė pasiūlykite, kad vis dar turite vilties, net jei pamiršite slaptafrazę. Jei ką tik prisijungėte prie „Chrome“ ir vis prašėte įvesti slaptafrazę, kad būtų galima inicijuoti „Chrome“ sinchronizavimą, vis tiek galite ją pašalinti, nepažeisdami naršymo duomenų. Bet kaip?

Taip pat apie „Guiding Tech“
9 privalomi interneto saugos plėtiniai, skirti „Chrome“
Skaityti daugiau




Frazės trumpai

Sinchronizacijos slaptafrazė užšifruoja tik „Google“ serveriuose saugomus duomenis ir pirmiausia veikia kaip saugos priemonė, skirta sustabdyti prieigą prie „Google“ paskyros informacijos, jei trečiosios šalies programa nesąžininga.

Pamiršę slaptafrazę negalėsite naudoti „Chrome Sync“, išskyrus įrenginiuose, kurie jau turi juos. Taigi vienintelis būdas yra jį pašalinti. Ir kad tai padarytumėte, turite iš naujo nustatyti „Chrome Sync“.

Tačiau „Chrome Sync“ atkūrimas taip pat turi pasekmių. Jis automatiškai ištrina visus „Google“ serveriuose išsaugotus duomenis ir būsite priversti atsijungti nuo „Chrome“, veikiančio visuose jūsų įrenginiuose, naudojančiuose tą pačią „Google“ paskyrą.

Laimei, „Chrome“ nustatymas iš naujo neturi jokios įtakos jūsų naršymo duomenų neprisijungus kopijoms. Iš naujo nustatydami „Chrome“ sinchronizavimą, prisijunkite prie savo įrenginių, ir jūs tikriausiai galėsite tęsti savo verslą taip, lyg nieko neatsitiktų.

Žinoma, visa tai reiškia, kad jūs turite turėti bent vieną įrenginį, kuriame būtų atnaujinta naršymo duomenų kopija. Šie scenarijai nėra išsamus sąrašas, tačiau turėtų parodyti, ar naršymo duomenys yra atkuriami:

  • Bandote prisijungti prie naujo įrenginio ir nepamenate slaptafrazės. Tačiau turite kitų įrenginių, kuriuose esate prisijungę, ir „Chrome Sync“ veikia kartu su jūsų sinchronizacijos slaptafraze. Arba turite bent vieną kitą įrenginį, kuris neseniai buvo sinchronizuotas su jūsų naršymo duomenimis.
  • Bandote prisijungti prie įrenginio, tačiau paskutinį kartą atsijungę pasirinkote išvalyti naršymo duomenis. Tačiau turite kitų įrenginių, kuriuose sėkmingai įdiegta sinchronizacijos slaptafrazė, arba bent vieną įrenginį, kuris neseniai buvo sinchronizuotas.
  • Bandote vėl prisijungti prie įrenginio, prie kurio anksčiau prisijungėte. Vis dar turite naršymo duomenis saugoti vietoje, nes jų neišvalėte paskutinį kartą atsijungę nuo naršyklės. Turite arba neturite kitų įrenginių su savo naršymo duomenimis - nesvarbu.

Jei neturite jokio įrenginio, kuriame būtų vietinė naršymo duomenų kopija, vis tiek galite pašalinti slaptafrazę, tačiau negaunate jokių duomenų, saugomų internete. Pvz., Jei prisijungiate prie „Chrome“ naudodamiesi visiškai nauju įrenginiu ir neturite jokių kitų įrenginių su „Chrome“, jums pasisekė.

Taip pat apie „Guiding Tech“
#saugumas
Spustelėkite čia, norėdami pamatyti mūsų saugos straipsnių puslapį



Iš naujo nustatyti „Chrome“ sinchronizavimą - procedūra

Iš naujo nustatę „Chrome Sync“ pašalinsite jus iš visų savo įrenginių, ištrinsite užšifruotus duomenis iš „Google“ serverių ir pašalins jūsų slaptafrazę. Kadangi neprisijungę naršymo duomenys neliečiami, nesvarbu, kokį įrenginį naudojate iš naujo nustatydami „Chrome Sync“. Tai gali būti įrenginys, kuriame jau įdiegta sinchronizacijos slaptafrazė, arba tas, kuris jūsų nuolat teiraujasi.

Patarimas: Jei turite įrenginį, kuriame įdiegta sinchronizacijos slaptafrazė, prieš iš naujo nustatant slaptafrazę, naudinga paleisti joje „Chrome“, kad sinchronizuotumėte naujausius naršymo duomenis vietoje.

Šie veiksmai nusako „Chrome Sync“ nustatymo iš naujo procedūrą, skirtą stalinėms ir mobiliosioms „Chrome“ versijoms. Pradėkime.

Stalinis kompiuteris („Windows“ ir „MacOS“)

1 žingsnis: Atidarykite „Chrome“ meniu, tada spustelėkite „Nustatymai“.

2 žingsnis: Skiltyje Žmonės spustelėkite Sinchronizuoti.

3 veiksmas: Dalyje Išplėstiniai sinchronizavimo nustatymai spustelėkite Atkurti sinchronizavimą.

Pastaba: Jei įrenginyje sėkmingai įdiegta sinchronizacijos slaptafrazė, puslapio apačioje pasirodo parinktis Iš naujo nustatyti sinchronizavimą.

4 veiksmas: Slinkite iki galo ir spustelėkite Reset Sync.

5 veiksmas: Iššokančiajame laukelyje Atkurti sinchronizavimą spustelėkite Gerai, kad patvirtintumėte, jog norite išvalyti visus naršymo duomenis iš „Google“ serverių.

6 veiksmas: Kai „Chrome“ baigs iš naujo nustatyti „Chrome“ sinchronizavimą, grįžkite į „Nustatymų“ skydą ir spustelėkite Įjungti sinchronizavimą.

„Chrome“ sinchronizavimas dabar yra visiškai aktyvus. Bet kokius naršymo neprisijungus duomenis reikia iš naujo įkelti į „Google“ serverius.

Mobiliesiems („Android“ ir „iOS“)

1 žingsnis: Atidarykite „Chrome“ meniu, tada palieskite „Nustatymai“.

Pastaba: Ant „iOS“ („iPhone“) „Chrome“ versija, meniu galima pasiekti ekrano apačioje.

2 žingsnis: „Chrome“ nustatymų skydelyje bakstelėkite savo profilį, tada palieskite Sinchronizuoti.

3 veiksmas: Slinkite iki galo, bakstelėkite Tvarkyti sinchronizuotus duomenis, tada bakstelėkite Reset Sync.

4 veiksmas: Bakstelėkite Gerai, kad patvirtintumėte, kad norite atkurti „Chrome“ sinchronizavimą.

Iš naujo nustatę „Chrome Sync“, atidarykite naują skirtuką arba apsilankykite „Nustatymų“ skydelyje ir pasirinkite prisijungti naudodami „Google“ paskyrą, kad iš naujo įkeltumėte naršymo duomenis.





Prisijunkite prie visų savo įrenginių

Dabar tereikia prisijungti prie „Chrome“ visuose įrenginiuose. Kadangi sinchronizacijos slaptafrazė pašalinta, visi jūsų naršymo duomenys turėtų būti iš naujo įkelti į „Google“ serverius, automatiškai sujungti ir lengvai prieinami jūsų įrenginiuose. Jei norite dar kartą pritaikyti sinchronizacijos slaptafrazę, turite ją nustatyti rankiniu būdu.

Taip pat apie „Guiding Tech“
11 Paslėptos „Google Chrome“ funkcijos vartotojams
Skaityti daugiau




Uždaryti skambutį, tiesa?

Prarasti prieigą prie visų išsaugotų slaptažodžių, automatinio užpildymo informacijos ir žymių būtų baisus dalykas. Taip - atsižvelgiant į tai, pakankamai lengva pašalinti slaptafrazę dauguma iš mūsų turi kelis įrenginius turint vietines naršymo duomenų kopijas viskas greičiausiai turėtų būti gerai. Bet visada geriausia nepalikti dalykų atsitiktinumui.

Jei nuspręsite dar kartą pritaikyti sinchronizavimo slaptafrazę, būtinai imkitės tam tikrų atsargumo priemonių, pavyzdžiui, pažymėkite ją žemyn ir laikykite kur nors neprisijungę - kad jums nebereikėtų dar kartą išgyventi tokio išbandymo.

Kitas: ar nerimaujate dėl „Google“ paskyros saugos? Čia yra penki saugumo patarimai, kurių neturėtumėte ignoruoti.